Отборът на „Витоша” Бистрица победи с 6:1 ветераните от Локомотив Пловдив на стадион „Лаута”. За отбора, в който е картотекиран премиерът Бойко Борисов, играха областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на общината Иван Тотев, както и спортният министър Свилен Нейков.

10 минути след началото на срещата обаче служителите на местната власт вече бяха вън от играта. В края на първото полувреме пък се включи и заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков.

След като премиерът изпусна дузпа в началото на мача, негов съотборник откри резултата няколко минути по-късно.
Липсата на късмет при 11-метровите наказателни удари показа и собственикът на Локомотив Коко Динев, който пропусна да изравни.

В края на първото полувреме обаче Борисов се възползва от предоставената му възможност и реализира от бялата точка за 2:0.

Играчите от Пловдив се опитаха да се върнат в срещата през второто полувреме, като намалиха резултата на 2:1, но последва голова канонада за крайното 6:1 в полза на Бистрица.

Освен че показаха футболните си умения, Бойко Борисов и Коко Динев откриха изкуствени игрища към спортния комплекс „Лаута”, изградени със средства на клуба. Учениците от спортното училище в Пловдив пък успяха да си издействат от премиера спиране на ремонта на плувния басейн до приключване на срока, тъй като няма къде да тренират.