Задържаха баща и син от Търговище с обинение, че са удавили в кладенец свой съсед, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в града Васил Ангелов, цитиран от БТА.

Според разследването, убийството на 54-годишния мъж от търговишкото село Давидово е станало на 20 юли. Той е бил пуснат жив в 5-метров кладенец в обитавания от него имот.

Трупът на мъжа е намерен на 23 юли, след сигнал за изчезването му. Тежкото криминално престъпление е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай, допълват от прокуратурата.

За убийството са обвинени баща и син на 74 и 42 години. Синът е криминално проявен - известен е на полицията с кражби и посегателства върху личността. И двамата са задържани на 16 август за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража”.

Васил Ангелов  уточни, че убийството е извършено през деня. Между тримата имало дългогодишни междусъседски конфликти, до голяма степен провокирани от жертвата, който също е криминално проявен. В злополучния ден между тях не е имало скандал.

„Бащата и синът не са планирали убийството на самотно живеещия мъж. Решението им е инцидентно, възползвали са се от тежкото алкохолно опиянение на съседа си”, посочват от прокуратурата.

Няма свидетели на престъплението. Двамата задържани съдействат на разследващите. По-възрастният е направил самопризнания, след като преди това неколкократно са променяли версиите си.