До тежки нападки се стигна днес между силовия вицепремиер, ДПС и ГЕРБ.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи, че разполага с информация, че двете партии са започнали да подготвят купуване на гласове за изборите „2 в 1“.

От политическите формации отрекоха, а от ДПС обвиниха Рашков в полицейски произвол.

„Определени лица, свързани с политически партии, се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област и плащат на бедните слоеве, както с пари, така и с продукти. Не можем да стоим безучастно. За ГЕРБ дела образувани няма, за купуване на гласове от ДПС – дела  образувани няма. Срещу 5 кг боб или леща  или с 5 или 10 кубика дърва – това купуване на гласове е купуване на душите на хората. Същите тия политици, които сега плачат, че някой ги бил репресирал“, заяви Рашков.

„Към Радев и Рашков се обръщам, че с най-мракобесните комунистически прийоми не е почетно, не е достойно да печелиш избори. Следене, унижение, събличане на хора, обиски по домове, обиски по коли, обиски по улицата, хора по земята! Това е партиен апарат! Това са ни областни председатели, общински председатели, членове на областен съвет на ДПС, членове на общински съвети на ДПС, това са кметове на населени места“, каза лидерът на ДПС Мустафа Кардайъ.

На това министърът отговори: „На голи твърдения не вярвам“.

Силовият вицепремиер се закани да разследва всички строежи на бившия премиер Бойко Борисов., включително магистралите.

„Всички тези димки ченгесарски, долнопробни и смешни, ченгесарски номера ги гледахме на миналите избори. Рашков – този човек не е министър на вътрешните работи, този човек е председател на предизборния щаб на Румен Радев. Ако продължи по този начин един от разследваните ще бъде самият той“, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов влязоха в задочен спор с Рашков във „Фейсбук“ с включване от драгоманско село, където отново повдигнаха въпроса за шефа на НАП Румен Спецов и проверката прехвърлил ли е своя фирма на малоимотно лице.

От НАП заявиха за bTV, че няма да коментират.