Две деца и 18-годишен са с опасност за живота след верижната катастрофа край Панчарево снощи. 

След инцидента един загина, а девет други са ранени. Те са настанени в "Св. Анна", "Пирогов" и ИСУЛ.

Катастрофата е станала на пътя София-Самоков край Панчарево . 

Шофьорът, причинил катастрофата край София и спътницата му по информация на bTV са се връщали от празненство. Мъжът е шофирал с превишена скорост и е загубил контрол над автомобила. В автомобила, който причинява катастрофата се возят мъж на около 30 години и младо момиче. 

Той губи контрол над автомобила си и навлиза в насрещното, след което следва челен удар, а в тях се удря и трета кола. 

На място са изпратени шест линейки. Шофьорът причинил катастрофата загива на място.  

Катастрофата наистина е била тежка. Едното момиче е в много тежко състояние в реанимация и бяхме при него, каза служебният здравен министър Асен Меджидиев. 

Настанените в болница “Св. Анна” са най-тежко пострадали при катастрофата. 

“В болницата са докарани три момичета на 18, 16 и 14 години, с тежки съчетани травми 16-годишното момиче e в крайно тежко състояние, то е докарано в кома с травма на гърди, корем, фрактури на бедра”, каза изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков. 

В “Пирогов” в този момент има двама пострадали. Момче на 16 години без опасност за живота и 29-годишна жена, която е в реанимация. 

“В много тежко състояние е 29-годишна млада жена която е с комбинирана поли фрактура и със счупване на долен крайник”, каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" д-р Валентин Димитров. 

През “Пирогов” са преминали и още двама пострадали - млади момчета, били са прегледани, а след това са освободени за домашно лечение. 

18-годишно момче пък е било транспортирано до “ИСУЛ”. То е в реанимация с опасност за живота.  

Мъжът причинил катастрофата досега е хващан да шофира след употребата на алкохол, дали и сега е било така – тепърва ще става ясно.