Само за ден в Бургаско "ало" измамници ужилиха три жени с общо 35 хиляди лева. И при трите случая потърпевшите са жени от 75 до 80-годишна възраст. Измамниците са действали в Приморско и бургаските квартали "Славейков" и "Долно Езерово".

Нито голямото куче-пазач, нито здравите ключалки са спасили 80-годишната Яна от измамниците. Атаката е психологическа, звънят й с ужасяващата новина за голям пожар, при който е пострадала дъщеря й. Трябвало да я транспортират с хеликоптер до София.

Веднага последвал разговор с мним дежурен лекар и старицата извадила спестяванията на внука си - 15 800 лева.

От полицията припомнят, че схемите, по които действат измамниците са три - тежка операция, изгодна сделка и получаване на колет от чужбина.

Така днес жена от Приморско се изкушила да остави 10 хиляди лева капаро, за да не пропусне възможността да осъществи печeливша сделка. Друга жертва от Бургас не разполагала с пари в брой и дала злато за 8 500 лева, отново за да помогне на болен роднина.

Измамници прибраха близо 26 хил. лв. от 2 старици в Приморско и Долно Езерово. Крупни телефонни измами са извършени от две жени в Бургаска област на връх празника Вяра, Надежда и Любов.

На 17.09 около 13.10 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение от 78-годишна жена от града за това, че е подведена по класическия механизъм "изгодна сделка с климатици, която трябвало да реализира близък роднина" за сумата от 10 000 лв. Парите били предадени на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес.

Половин час по-късно във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение, че от 80-годишна бургазлийка от кв. "Долно Езерово" е дала 15 800 лв. на безкрупулни измамници, които поискали сумата за лечението на дъщеря й, уж пострадала при пожар.

Получателят на сумата отново дошъл на адрес. Измамниците се издирват по описания. Проверява се дали двата случая не са реализирани от една и съща банда.