Покривът на блока в Мездра, които се наводни при първия проливен дъжд, докато текат дейностите по санирането му, не може да бъде ремонтиран, докато няма подпис от строителния надзор. Това обясни Гена Кадийска – собственичката на фирмата изпълнител, в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

През годините на покрива са правени доста неща, които трябва да махнем. Ние „трябва да стигнем до плоча и тогава да започнем монтажните работи. До момента, в който надзорът не подпише, че е съгласен да започнем да монтираме новите материали, няма как. В 11 ч. ще бъде тук и започваме монтажните дейности“, каза тя. На обвиненията на жителите от блока, че няма работници, тя отговори, че има и те са работили и вчера.

Снимка: bTV

„Извиняваме се на хората за причинените неудобства, ще поемем разходите за отстраняване на течовете от вчера, ако има нови течове – също“, каза още Кадийска. 

Снимка: bTV

Хората от блока обаче не останаха доволни от отговора. Според тях работниците на обекта са малко, за да се свърши работата достатъчно бързо и няма организация. Те искат покривът да се направи бързо, защото тече, „другото да си го правят с каквито срокове искат“.

Кадийска обеща да се опитат да приключат в максимално бързи срокове.

Инж. Генади Събков
Снимка: bTV

Кметът на Мездра инж. Генади Събков посочи, че в сградата има проблеми отдавна и че с години по нея са правени самодейни ремонти. За съмненията, че изпълнителят е избран „под масата“, той отговори, че само две фирми са се конкурирали за обекта, а избраната е показала успешно реализирани проекти в миналото.

Вижте повече във видеото:

Това е първият блок в Мездра, който се санира. Официално работата е започнала преди седмица, a по документи ремонтът трябва да приключи за 49 дни. Хората обаче не вярват, че това ще се случи, защото, след седмица работа, старата замазка на покрива още не е премахната.

От общината предупредиха строителя, че ще бъде санкциониран, ако ремонтът не приключи в срок.

Същевременно, след репортажа по bTV, регионалният министър се е агажирал да следи строителството изкъсо.

Вижте повече във видеото: