Вълнуваща вечер за всички меломани пред екраните. След броени часове специално формираната група EQUINOX ще представи България на 63-тото издание на песенния конкурс. Песента “BONES” вече е хит, а довечера предстои да разберем как светът ще оцени българското представяне. EQUINOX значи „Равноденствие”, а песента BONES (“Кости”) e дело на музикалния продуцент Борислав Миланов – участвал на 4 издания на „Евровизия” досега.

Талантливите певци, които ще видим на сцената довечера са: шармантната Жана Бергендорф, Владимир Михайлов от „Сленг”, който беше бек вокалист на Кристиян Костов миналата година, вокалният педагог от бившата група „032” Георги Симеонов – JJ, както и американците Трей Кембъл и Джони Мануел, подкрепени от бек вокалистката Миа Ди. Шестимата ще се борят за гласовете на зрители и жури.

Екип на предаването COOL…T беше допуснат до единствената вокална репетиция на групата. Запознайте се със симпатичните чужденци – Трей, на когото останалите казват Трайчо, който участва и в писането на текста на BONES, а Джони миналата година стига до полуфиналите на AMERICA'S GOT TALENT и е бил на турне с NSYNC. Пред Петя Дикова Джони нарече представянето на групата „много мощно нещо”, а Трей добави: „още от първия ден има някаква телепатична връзка между нас, например, ако ни погледнете, ние не сме говорили помежду си преди да дойдем днес, но по някаква причина всички сме избрали да акцентираме на червения цвят, черно и червено. Видяхме се, когато се качихме в бусчето и си казахме: "WOW". Водещата се пошегува, че шестимата прекарват твърде много време заедно, а Трей й отвърна: „От ракията ще да е”.
Авторът на песента Борислав Миланов също сподели, че атмосферата в групата е отлична. „През цялото време се усеща, че сме благословени. Има някаква сила, която ни закриля и събира. След репетициите с хореографката Саша Жан Баптист, настръхнахме. Чувстваме се уверени, че това ще бъде много достойно представяне. Оттук нататък няма никакъв стрес, никакъв натиск.”

Певецът JJ изтъкна, че най-истинският фийдбек, който един артист може да получи, е публиката. „На първото ни представяне в Лондон, те пееха с нас. Това е най-важното.”

А Владо Михайлов допълни: „Спомням си от миналата година с Кристиян всякакви междинни класирания. Те са много важни да ти дадат относителна представа до каква степен хората или експертите харесват един проект и ние знаем, че и тази година сме се справили добре.”

„Не се фокусираме на кое място сме, мислим така, че като излязат на сцената, да покорят всичко” – допълни Миланов.

За ексцентричната Жана Бергендорф проектът EQUINOX има и много специално, лично значение: „Участието ми в „Евровизия” е една нова промяна към едно ново бъдеще, една нова страница. На всеки може да му се случи да падне, но и на всеки може да му се отдаде шанса да открие хора, да повярват в него и да му покажат точния път, по който да върви” (посочва Боби Миланов). „Крепи ме вярата, че заслужаваме да бъдем на тази сцена, както и синът ми – той е още по-голямата причина!”

На въпрос на Петя Дикова дали има структура или формула, която е типично „евровизийска”, Миланов отговори: „Преди много песни звучаха еднакво, но откакто аз се запалих и участвам, забелязвам градация на качеството на музиката.” А запитани какво биха казали на скептиците, Трей апелира: „Изслушатейте песента и чуйте посланието й. Приемете ни по начина, по който бихте искали и вие да бъдете приемани. Слушайте ни непредубедено.”

Може да чуете българския на Трей, както целия разговор с EQUINOX и unplugged версия на хита на „Boys 2 Мen” „I’ll make love to you”, във видеото:

Напомняме на всички българи, които няма да бъдат на територията на страната довечера, че могат да гласуват и да подкрепят EQUINOX и BONES.