„Има "подаване на топката" между ДПС и ИТН, което недвусмислено говори за създадени отдаван трайни отношения, които са на практика постигната консолидация“. Това каза Татяна Дончева от ИБГНИ в кулоарите на парламента.

„ДПС са категорични противници на служебното правителство, на някои министри в него, на всякакви реформи на съдебната система, на всякакви стъпки, които застрашават икономическите им отношения. Те получиха най-ресурсните комисии, няма никакво обяснение освен за отношения за ИТН, за които не е говорено“, добави тя

Актуализацията на бюджета не бива да се бави, коментира още Татяна Дончева от ИБГНИ.

„Тя е три странички, защо на ИТН й трябват три седмица, ами като дойде дебелия бюджет ноември – три години ли ще им трябват, за да минат тестето с листите “, коментира тя и попита защо се бави тази актуализация, а се бърза да се избере управител на БНБ.

„Това трябвало да стане в много спешен порядък? Защо? Защото имало парламент с висока обществена репутация? Защото можем да постигнем съгласие за някой авторитетен банкер, който е авторитетен за българските граждани, а за някаква тяхна общност на мнозинството. Нямам обяснение. Искаме това, което започна служебното правителство и изкара донякъде, да не бъде върнато обратно, не само бюджета, но и всички други мерки, може да бъде върнато положението обратно условията за изборите обратно", каза още тя.