„Над 4000 души са в листата за чакащи за лечение”, заяви бившият здравен министър Таня Андреева в „Лице в лице”. По думите й ако трябва приоритетно да се обслужват само спешните случаи, трябва да сложим край на цялото здравеопазване.

„И до момента имаше т.нар. планови операции и прием, сега имаме листа на чакащи, защото няма финансиране”, поясни Андреева. По думите й или трябва да се вдигнат цените на здравните вноски на гражданите, или да се намери допълнително финансиране, за да се разреши този проблем.

„Само д-р Илко Семерджиев знае как трябва да приключи реформата в здравеопазването”, каза Андреева за служебния министър. По думите й той е започнал реформата и той ще се опита да я довърши.

„Светът и големите реформи са за смелите. Ако в тези месеци той докаже, че това е правилният път и положи основите на промяната, без съмнение всеки следващ министър би го продължил”, допълни Андреева.

По повод твърденията на бившия здравен министър Петър Москов, че системата за пръстова идентификация в болниците е спестила много пари на държавата, Андреева каза, че дълбоко се съмнява в това.

„Срокът, в който работи този идентификатор беше кратък”, каза тя.

Повече вижте във видеото: