Стотици деца от различни градове в България участваха в националния  конкурс за детско творчество на списание „9 месеца”.

Разказите, рисунките и стиховете на 30 талантливи деца бяха публикувани в сборника на конкурса „Моето семейство”.

Идеята за конкурса се роди в началото на годината. Деца на различна възраст можеха да участват в конкурса с рисунка, стих или разказ. Те имаха възможност да творят и техните послания да стигнат до голяма публика. 

Рисунката на 6-годишната Михаела Ванкова бе избрана да е на корицата на сборника на конкурса.

Снимка: btvnovinite.bg

„Изключително съм впечатлена от творчеството на децата. Виждам, че новото поколение има визия. Това се вижда в стиховете, рисунките и в разказите", коментира синоптикът на bTV Станислава Цалова, която е и посланик на конкурса.

Главната цел на конкурса беше кампанията „Деца даряват живот на деца", която успя да подари на Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом” пет компресорни инхалатора, които да помогнат на недоносените бебета да дишат, както и един перфузор- апарат, който позволява бавно и дозирано въвеждане на лекарства.

Снимка: btvnovinite.bg

Журито на конкурса Васил Горанов, Силвия Недкова и Йорданка Белева връчиха наградите на малките участници.

„В България има много талантливи деца.Такива конкурси са много подходящо място за да изпъкнат големите таланти”, допълни художникът Васил Горанов, който връчи и наградите.  

В сборника са поместени забавни, тъжни и съвършено искрени творби и несъмнено всеки, докоснал се до тях, ще почувства специалния им заряд. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!