Свлачището край „Албена“ продължава да е опасно. Това каза за bTV зам.-кметът на община Балчик Димитрин Димитров. На 9 август то се срути върху малък плаж и затрупа мъж и жена.

Направено е замерване на една от водосборните шахти, изградени преди години на ската над заведението „Моби Дик“, което беше пометено от земната маса.

Според Димитров нивото на водата в шахтата е спаднало, но по ската все още се стича вода и това крие риск от ново свличане на земна маса.

За да няма и други пострадали, от общината са сложили тетраедри преди зоната на свлачището, заключен е порталът, през който се преминаваше, за да се стигне до тази част на крайбрежната алея, поставени са и предупредителни табели, допълни още Димитров.

Ако стичането на вода спре, следващата седмица ще бъде направен оглед и на останалите две шахти, за да се види дали функционират нормално.

Мъжът, който пострада при инцидента, но беше с по-леки нарявания, вече е изписан от болницата. Все още в МБАЛ Добрич  е съпругата му, която претърпя операция на стъпалото на единия крак. Според началника  на ортопедичното отделение д-р Митко Георгиев жената се възстановява, но тъй като нараняванията при нея са по-сериозни, процесът на възстановяване ще бъде по-продължителен.