Свидетели на скандала, заради който прокуратурата поиска имунитета на депутата от ДПС Александър Методиев, известен и като Бат Сали, отхвърлят обвиненията и имат различна версия за станалото.  

Държавното обвинение смята, че Бат Сали трябва да бъде разследван за хулиганство и възпрепятстване на органите на реда, тъй като първо не спрял на полицейски сигнал, а по-късно се върнал при полицаите, за да ги заплашва, тъй като били спрели микробус с „негови хора” – играчи на самоковския „Спартак”.

„Сали дойде да говори с полицаите, там да се разберат. Да не ми пишат акт. Те полицаите се заядоха с него. Сали вика да му предоставят актовете, те почнаха да се заяждат”, разказва Георг Радков, един от футболистите.

Именно заради него избухнал скандалът – защото се оказал без документи, а полицаите искали да му напишат акт. Тогава съотборниците му потърсили „закрилата” на Бат Сали.

Според Радков не е имало напрежение.

„Аз си седях отстрани, те ми искаха трите имена”, казва той, попитан дали се е държал грубо с полицаите.

По думите му останалите момчета също са си стояли кротко в микробуса.

Всъщност това не е първият скандал с отбора на „Спартак”. Преди няколко години той беше изхвърлен от селската група, след като част от футболистите пребиха съдия по време на мач.

Вижте още във видеото на Петър Нанев: