Иван Гешев е посещавал „СС клуб“ на застреляния на 31 януари в столицата Мартин Божанов-Нотариуса. Има свидетелски показания за това, научи bTV от свои източници.

Според двамата анонимни свидетели бившият главен прокурор е познавал Нотариуса. Всичко това обаче ще се проверява тепърва от разследващите.

От събраните към момента показания става ясно още, че в кръга на Нотариуса са членували както магистрати – прокурори и съдии, така и полицейски служители. Там се е влизало с магнитни карти, на които обаче не е имало имена или снимки.

„В петък предадох на съд Атанас Славов и Емануил Йорданов за клевета. Предявих граждански иск за 20 000 лева към всеки един от тях – пари, които ще даря на деца в неравностойно положение“, написа в страницата си във Фейсбук бившият главен прокурор.

И посочи, че „сега вижда, че и други лъжци продължават да сипят инсинуации и да манипулират хората“. „По този начин те се опитват да отклонят вниманието от разпада на държавата, който предизвиква собствената им некадърност и крадливост. Няма да им се получи – ще ги съдя до дупка! Така поне част от откраднатите от хората пари ще отидат за децата в нужда“, зарича се още той.

По делото „Нотариуса“ всеки ден се разпитват средно по 20 свидетели, поясниха от прокуратурата за bTV.

Има и свидетелски показания срещу бившата районната прокурорка Невена Зартова. Тепърва ще се установява тя имала ли е някакви контакти в „СС клуб“ и дали действията ѝ са основание за повдигане на обвинение срещу нея.

За bTV Зартова каза, подобно на Гешев, че не знае къде е този клуб и никога не е ходила там.

Другата седмица ВСС ще реши дали да образува дисциплинарно производство срещу прокурорката.

Предложението за дисциплинарно наказание за Невена Зартова е по повод разследването, водено от прокурор Констанин Сулев от Софийската районна прокуратура.

Припомняме, че Сулев беше обвинен миналата година в длъжностно престъпление по разследване срещу бившия следовател Петьо Петров, известен като Пепи-Еврото.