Един от свидетелите по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ – Живко Мартинов, вече е с охрана. Крайната мярка е разпоредена от специализираната прокуратура, която започна разследване срещу Мартинов, известен от така наречената афера "Суджукгейт".

Ексдепутатът ще бъде съден за 6 престъпления, между които и получаване на 4 тона суджуци от фирми, върху които се твърди, че е оказвал натиск.

От МВР охраняват не само свидетеля Кирил Костов, но цялото му семейство. Той сам е подал сигнал, че има опасност за живота му.

Това се случва само две седмици, след като в Добрич бяха запалени автомобилите на двама от свидетелите по делото. Единият е Костов.

Веднага след палежа Кирил Костов поискал защита както за себе си, така и за семейството си.

"Страхувам се за живота си, както на мен, така и на семейството ми, защото такива заплахи към нас бяха отправени, за които сме уведомили прокуратурата в Добрич и тя е бездействала", заяви Кирил Костов. 

Така вече десети ден служители на МВР охраняват денонощно семейството на Костов.

"Дъщеря ми дори няколко дни преди да бъде назначена охрана не ходеше на работа, стоеше  си вкъщи, притеснена, разстроена, същото е и със съпругата ми, просто на никой не го пожелавам това нещо", допълни Костов. 

За разлика от Костов, Людмил Ганчев, чиято кола също беше унищожена от пламъците, не е поискал охрана от държавата. Той е решил да наеме частни охранители, тъй като по думите му бизнесът му е свързан с много пътуване.

"Страхувам се, да. Защото палежите в града продължават така или иначе. След нашите коли, има друг запален автомобил. И пак са близки хора до обкръжението на Живко Мартинов", заяви Людмил Ганчев.

  От полицията потвърдиха информация за още две подпалени коли. Извършителите засега не са открити, а от прокуратурата извършват проверки на разследванията, ръководени от обвинителите в Добрич.

"Каквото и да направим, изтича информация. Не мога да кажа откъде, изтича информация и сме притеснени за живота си", коментира Кирил Костов. 

Живко Мартинов отказа коментар, тъй като по думите му нито Костов, нито Ганчев са свидетели по неговото дело.

Очаква се спецсъдът да започне да гледа делото "Суджукгейт" в първите месеци на 2019 година.