Сумата за лечението на 19-годишната Александрина, която чува на рождения си ден страшната диагноза остра лимфобласна левкемия, вече е събрана, съобщи за bTV семейството й.

Алекс вече е на лечение в Лондон и след няколко седмици й предстои трансплантация на костен мозък.

В студиото на „120 минути” баща й -  рейнджърът от Ирак Красимир, и втората й майка - златното момиче по художествена гимнастика Юлия Байчева, разказаха историята си с надеждата да помогнем.

Хиляди хора, трогнати от историята на красивото момиче със смело сърце, се отзоваха на призива.

Тази седмица възпитаниците на училището, което е завършила Алекс организираха благотворителен базар.

Всяка сутрин учениците стават рано, за да приготвят храна, които в междучасията продават в импровизирана лавка.  Децата са категорични, че до последно ще се борят Алекс да се оправи.

Ден след като базарът е започнал екипът на bTV срещна с Юлия Байчева, която ни потърси, за да благодари на децата, които помагат на Александрина, но и за да ни съобщи хубавата новина, че средствата за лечението на Алекс вече са събрани.

„Днес е първият ден, в който няма постъпления, защото от вчера е ясно, че сумата за лечението на Александрина е събрана”, каза тя.

„Аз съм трогната и впечатлена и можем само да се радваме, че децата също се включват, че децата също откликват, защото децата са тези, които са нашето бъдеще. Тези пари, които те ще съберат, вече за лечението на Александрина не са необходими, но могат да бъдат дарени за друга благотворителна кауза”, подчерта Юлия.

„Наистина осъзнавам колко са ми малко думите, колко са ми много емоциите и как благодарността ми се струва малко. Просто да благодаря е малко. Аз съм безкрайно щастлива и благодарна на всички хора, които откликнаха, на всички хора, които застанаха до нас и ни помогнаха, което също е малко, наистина е малко”, заяви още тя.