Новият кмет на Стрелча Георги Павлов е избран с над 500 гласа повече от опонента си Стойно Чачов, който беше кмет два мандата и чието управление беше белязано от полицейски акции. 

За пръв път от много години Стрелча избира кмет още на първи тур. В града е регистрирана и рекордна избирателна активност от 58%. 

Новият кмет е издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от пет партии, между тях ГЕРБ и БСП, които  за пръв път се обединяват на местна почва. Веднага след победата  се поздравиха за общия успех. 

„Ние се запознахме с неговата организационна програма, която лесно се реализира и сме сигурни, че ще направи успешен мандат и ще реализира програмата“, заяви Мария Маркова, общински председател ГЕРБ – Стрелча.

„Нашият електорат изцяло застана зад тази кандидатура на Героги Павлов и наистина той спечели с нашите гласове. Много неща от неговата предизборна  програма съвпада с нашата политика“, обяви и Донка Младенова – общински председател на БСП. 

Очакваният на хората от Стрелча към новия кмет са големи. 

„Тука от четири - пет години промяна няма никаква, почивните се закриха, безработица много и сигурно чакат надежда от новия кмет“, казва жител на Стрелча. 

Според други местни хора има доста неоправени улици, както и водопровод, а детската градина е в ремонт и той се протака. 

Новият кмет ще  положи клетва утре в общинския съвет в града.