Простреляната жена в столичното метро е с четири огнестрелни рани, съобщиха от болница „Света Анна“, където бе откарана.

Пострадалата е около 45-годишна, все още не са ясни имената ѝ. Докарана е в здравното заведение в крайно тежко състояние, тя е в кома.

Едната огнестрелна рана е черепно-мозъчна. Има две рани в гърдите и една в корема. Направени са изследвания и в момента е в операционна зала. 

"Извадихме два проектила от тялото на жената, пострадала днес при стрелба в Столичното метро. Операцията продължава", заяви д-р Стефан Ковачев, началник на Първо отделение в Клиника по хирургия към УМБАЛ "Св. Анна"-София АД.

Той уточни, че състоянието на жената е крайно тежко и има сериозна опасност за живота ѝ.

Сигнал за инцидента, който стана на метростанцията на Летище София, е подаден в Спешна помощ около 14:24 часа. Пристигналият на място екип е интубирал простреляната на място.

Мъж и жена бяха намерени в безпомощно състояние. Служители на метрото са забелязали двамата в един от метровлаковете. До мъжа е намерен пистолет. По първоначална информация той е стрелял по жената при битов скандал, след което се е самоубил. В началото се появиха съмнения, че става дума за атентат. Затова и свидетели разказват, че тежковъоръжени спецполицаи също са влезли в метростанцията.