Страцимир Петков е кандидатът на местната коалиция политическа партия "Има такъв народ" с политическа партия "Български възход" за кмет на Ловеч. 

Страцимир Петков е бизнесмен, президент на Ротари клуб – Ловеч и председател на фондация “За ловешката езикова”. Бил е общински съветник от групата на БСП.

Кандидатът за кмет открои три основни цели - икономическо развитие и нови работни места; дружество със собствен бюджет, което да създаде цялостен туристически продукт; дигитална община - поетапно да бъде направена мрежа от електронни услуги. 

В управленската му програма са включени и нови дейности като създаване на общинско предприятие за благоустрояване и поддържане на инфраструктурата и общинската собственост. Той посочи още, че Ловеч ще бъде втората община, която ще се регистрира като земеделски производител, след Троян. За целта ще бъде изграден парник, а впоследствие - селско стопанство за отглеждане на био зеленчуци за яслите и детските градини, пише БТА.

Страцимир Петков обяви и част от идеите на коалицията за развитието на здравеопазването, образованието и спорта в общината. Мотото на коалицията за предстоящите местни избори е: "Нито ден повече без бъдеще за Ловеч".