Талисманът на кампанията "Да изчистим България заедно" - Зеленко Зеленков посети Летния студентски университет в Албена и подготви отбора за деня на чистенето - 15 септември.

Снимка: btvnovinite.bg

Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети, които подкрепят кампанията за поредна година, а отборът им от доброволци е сред най-многобройните. В Летния студентски университет участват над 350 младежи от цялата страна. Зеленко се присъедини към спортните надпревари на плажа.
Снимка: btvnovinite.bg

"Младите хора трябва да се включват в такива кампании и да дават добър пример. Имаме много колеги, които правят именно това, включвайки се всяка година в кампанията. Най-големият отбор е на Националното представителство на студентските съвети и смятам, че вече сме победили, щом сме събрали такъв отбор", каза Яна Вангелова от Националното представителство на студентските съвети
Снимка: btvnovinite.bg

На 15 септември студентите ще се включат в най-голямата доброволческа акция „Да изчистим България заедно”.
"Според мен е много важно младите хора да се включат в кампанията, защото тя вдъхва един нов живот - не само на природата, но и на всички нас като общност в България”, посочи Христо Козаров, координатор на кампанията в област Сливен. 
Снимка: btvnovinite.bg

Студентите ще се разпределят на няколко места в страната.

"Ние имаме всяка година активна кампания, чистим по два пъти, като имаме две различни дати. Чистим пред блоковете на НСА  и след това чистим самата Академия. Аз съм на мнение, че всяка година трябва да има, както и сега, такава активна кампания, за да се активизират младите студенти, за да бъде почистена България, както трябва", коментира Мария Родева от НСА

Снимка: btvnovinite.bg

Студентите "играха чисто" със Зеленко, като тренировка за 15 септември, когато България ще бъде един отбор.