Стотици фенове на легендарната британска банда „Смоуки” още не могат да си получат парите за билетите от отменения през февруари концерт в Бургас. Градът беше включен, заедно с Варна, в световното турне на рок ветераните.

Израснал с хитовете на „Смоуки”, Добромир Кузмов получава подарък от съпругата си билет за концерта им в Бургас.

"След като се отмени концерта, имаше предложение да присъстваме във Варна, но доколкото сме с 3 малки деца, за нас беше невъзможно да пътуваме", обясни Добромир Кузманов.

Разочарованите са стотици.

"Пишеше технически проблем. Говорих с операта, казаха: "Никакъв технически проблем няма при нас”, оплаква се Мария Бъчварова.

"Тези пари въобще не са постъпвали по наша сметка, а са били превеждани веднага по сметка на разпространителя на билети", обясни говорителят на операта в Бургас Гергана Стоянова.

С Добромир потърсихме разпространителя.  

"Организаторът поема връщането, тъй като ние сме му изплатили всичко. Ние просто сме един посредник!", твърди Пламен Марков – управител на разпространителската фирма.

А жалбите растат.

"Рекламацията се предявява към този, от когото е закупен билетът. Ако има укриване на лицето или някаква измама, финансова измама, тогава би трябвало да се заемат компетентните органи", каза Николай Стойков – директор на КЗП – Бургас.

Организаторът на концертите каза за bTV, че разпространителят не им е превел парите от билетите, за което ще заведат дело.

Вижте повече във видеото: