Столично заведение реши да увеличи търговската си площ по странен начин и това породи спорове в социалните мрежи – дали става дума за хитроумно използване на възможностите или пък за погазване, или поне заобикаляне, на закона.

Въпросното разширение, което прилича на дървена каравана (и дори има регистрационен номер), заема място на ул. „Ангел Кънчев”, една от доста натоварените в столицата.

Там място за паркиране винаги е трудно за намиране. Въпреки това обаче дървената конструкция на заведението се разполага именно върху места за паркиране – за които, твърди се, е платена такса „служебен абонамент”.

Снимка: bTV

Така нещата изглеждат законни – на мястото за платено паркиране, е паркирало нещо, което прилича на каравана. Друг е въпросът, че тя не случи за придвижване, а за осигуряване на още няколко места за клиентите на заведението.

Въпросите не свършват дотук. Възможно и правилно ли е платеният абонамент за паркиране да бъде използван по такъв начин? И какво се случва след като времето за служебен абонамент (от 8:30 до 19:30 ч.) изтече? А караваната има ли платена „Гражданска отговорност”? И трябва ли да мине на технически преглед?

Очаквайте продължение по темата утре.