Аварийно кацане на самолет със 137 пътници и 8 тона гориво на Летище София вдигна на крак столичната пожарна и Бърза помощ, научи bTV от свои източници.

Самолетът е излетял от София в 7:44 ч., но заради установен технически проблем се е наложило след излитане да кацне обратно. Справка показва, че в този час е бил насрочен чартърен полет за египетския курорт Шарм Ел Шейх.

На аерогарата са били изпратени 13 линейки, които да реагират в случай на инцидент при приземяването.

Самолетът се приземил нормално. Няма пострадали. Екипите на Спешна помощ и пожарната се изтеглят. Все още не известна техническата причина за аварийното кацане.

По официална информация на компанията превозвач „решението е взето от командира на полета съобразно спазване на всички протоколи за сигурност. Всички 137 пътници на полета са добре и в нито един момент не е имало никаква пряка опасност за здравето им. В момента те са настанени да изчакат полета си, който ще се изпълни в 10:45 ч. с подменен самолет. Авиокомпанията се грижи за тях, като им е подсигурила вода и храна“.

За престой над три часа обаче пасажерите имат право да предявят претенция към компанията превозвач.

В 11:15 ч. всички пътници излетяха с нов самолет към своята дестинация. По-късно от "Бългерия Еър" съобщиха, че полетът е осъществен успешно и вече всички пасажери са в Египет.