Над 1,2 млн. лв. санкции ще наложи Столичната община на фирмите, ангажирани със снегопочистването до момента, съобщиха от пресцентъра на общината.

Столичният инспекторат няма да заплати направени обработки поради отклонение от техническите спецификации на фирмите по зимно поддържане.

Контролът се осъществява от екипи на Столичния инспекторат на място, както и чрез джипиес системата, която следи работата на снегопочистващата техника в реално време, а също и чрез системата за видеонаблюдение.

До момента са наложени санкции на фирмите, които почистват районите „Младост”, „Лозенец”, „Изгрев” , „Овча купел”, „Оборище”, „Средец” и др.

Снимка: БГНЕС

Санкции се налагат за пътни платна на бул. „България”, бул. „Цариградско шосе”, ул. „Св. Наум”, бул. „Черни връх”, бул.”Васил Левски”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Т. Каблешков”, бул. „Ситняково”, бул. „Шипченски проход”, бул. „Ал. Малинов”, бул. „Никола Габровски” и др.

Санкции са наложени и за ненавременно почистване на прилежащи пространства към спирки на градския транспорт и подходи на подлези. Фирми са санкционирани и за забавяне в извозването на битовите отпадъци.