Столичната oбщина засилва контрола на движението в бус лентите на градския транспорт - увеличават броя и локациите, контролирани чрез камери.

До момента са монтирани нови 38 камери по бус лентите, като по този начин, заедно с наличните, монтирани през последните две години, броят им достига 118.

Снимка: btvnovinite.bg

„Така се продължава политиката по въвеждане на все повече методи и мерки за приоритизиране на движението на превозните средства на градския транспорт“, посочват от Столична община, цитирани от БТА.

Само за 2020 г. изпратените до СДВР доказателствени материали за нарушители по бус лентите в София са над 8000. До края на август се предвижда монтажът на още 20 камери за следене за нарушителите по обособените ленти.

Завърши изграждането и на бус лента по бул. „Климент Охридски“ – в участъка от ул. „Трайко Станоев“ до бул. „Проф. Марко Семов“. Според общинската администрация така ще се намали значително закъснението на автобусите, преминаващи през кръстовищата на бул. „Климент Охридски“ с бул. „Проф. Марко Семов“ и бул. „Г. М. Димитров“.