Столична община реорганизира движението в София по повод тържественото честване на Националния празник на България – 3 март.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите осигуряващи мероприятията, както следва:

- от 14 часа до 22 часа на 27 февруари и от 8 часа до 22 часа на 28 февруари – на източната половина на паркинга на пл. „Княз Александър І”, с изключение на местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“;

- от 14 часа до приключване на мероприятието на 28 февруари – на ул. „Аксаков” между ул. „Г. Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”;

- от 3 часа до 12:30 часа на 3 март – на паркинга на пл. „Николай Гяуров”;

Забранява се паркирането и престоя на автомобили от 3 часа на 3 март до приключване на мероприятията:

- на паркингите на пл. „Народно събрание”;

- на паркингите на пл. „Св. Александър Невски” и се закриват базарите за художествени произведения;

- на ул. „Оборище” между пл. „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”;

- на ул. „Аксаков” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както престоят и паркирането, с изключение на автомобилите осигуряващи мероприятията, както следва:

- от 18:30 часа до приключването на мероприятието – по ул. „Аксаков” между ул. „Г. Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”.

- от 7 часа до 12:30 часа на 3 март – по ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и пл. „Св. Александър Невски”, по ул. „Московска” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г. С. Раковски”, по ул. „11-ти август” между бул. „Княз Ал. Дондуков” и пл. „Св. Ал. Невски”, като и по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”.

- от 14.00 часа до приключване на мероприятията на 3 март – по бул. „Цар Освободител” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”, по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”, по ул. „Аксаков” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г. С. Раковски”, по ул. „Цар Шишман” между ул. „Славянска” и пл. „Народно събрание”, по ул. „6-ти септември” между ул. „Славянска” и бул. „Цар Освободител”, като и по ул. „Хаджи Димитър” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”.

- от 11:30 до 12:30 часа на 3 март – по ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”.

От 19:30 часа до приключване на мероприятието на 3 март се забранява и влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител” между ул. „15-ти ноември” и ул. „Г. С. Раковски”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.