Продължава забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини в София във връзка с противоепидемичните мерки съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, съобщиха от Столична община.

Продължава и недопускането на граждани на територията на природен парк „Витоша“.

Засилен контрол и проверките за спазването на физическа дистанция се извършват от екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и общинска полиция. Те ще продължат и в почивните дни.

Столичната община подготвя строга организация при препоръка от страна на Националния оперативен щаб за отваряне на големите паркове за малките деца и родителите им.

„Това изисква сериозен човешки ресурс и подготовка. Нашата задача е да сме готови с организацията за поетапно допускане на хората в парковете. Необходими са ясни правила за разходка на малките деца в определени часове, еднопосочност по големите алеи, за да няма засичане и струпване на хора, без използване на площадките за спорт и игра, както и на пейките и т.н.“, обясняват от Столична община.

На 26 април, неделя, ще бъде направено обучение на екипите за създаване на необходимата организация на терен. В учението ще участват единствено служители на Столична община и доброволци. Забраната за разходки в паркове и градски градини продължава да е в сила.