След като руският президент заяви, че ще бъдат иззети български активи на територията на Русия и ние трябва да имаме ответни мерки. Така коментира Стоян Михалев пред bTV декларация на ДБ за реципрочни мерки на сигналите, идващи от Москва

„Така че ако ние сме вражеска територия и българските активи на тази вражеска ответна страна са били иззети или заплашени, аз мисля, че е съвсем нормално и на наша територия да отговорим със същото. Ние ще предложим инструментариум за въвеждане на тези мерки", добави той и обясни, че не знае дали това е влязло в сила в Русия. 

Михалев добави, че всички детайли ще последват, след като се предложи инструментариумът.

„Това е само програмен документ. Той ще се обсъди на среща на коалиционно ниво, което сме заявили още след гласуване на военната помощ за Украйна. Това е следствие на нашето увереност, че трябва да сменим подхода, защото вече виждаме, че трябва тези мерки да бъдат предприети", добави той.

Според него предсрочни избори не са вариант, понеже това ще доведе служебно правителство, което може да наложи моратоиум на износа на оръжие. Това от своя страна ще пресече успеха във войната на Украйна, каза още той.

Михалев коментира и скандалът в комисията по култура, като обясни, че на българските изпълнители им трябват мерки за стимул на българската музика.

Трябва да се променят тарифите, обидно е да се плащат 2 стотинки на минута за излъчена песен, смята Стоян Михалев.

Процентът за авторски права трябва да се вдигне, но няма да реши много от проблемите, затова ни трябва пакет от мерки, в коалицията имаме разбирателство, че ще работим по тях, увери Михалев.

Вижте целия разговор във видеото. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!