Проверка на Столична община установи незаконно строителство при стеснения участък в „Студентски град“.

Казусът придоби популярност, след като в изборния ден инфлуенсърът Любомир Жечев сигнализира за проблема с плакат в ръце – зад гърба на политиците, докато те даваха изявления пред медиите.

Снимка: bTV

Става въпрос за затворено платно тротоар на бул. „Осми декември“ в следствие на строителна авария на частен обект.

Столичните инспектори са установи, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж.

За извършеното незаконно строителство Столична община сезира ДНСК.  Проверката е констатира, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено.

Собственици на терена са „МД Строй 07“ ЕООД и „МД Строй 3000“ ЕООД. Със заповед на РДНСК преди месец са спрени всякакви строителни дейности и са дадени предписания за мерки за обезопасяване и укрепване на изкопа.

Проверки през годината са констатирали, че собственикът на терена не предприема нужните действия за отстраняване на аварията, което да позволи възстановяване на движението по бул. „8 декември“.

Столична община ще предяви по съдебен път всички разходи, свързани с увреждането на публичната инфраструктура и укрепването на изкопа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!