Дипломатът Стефан Тафров спечели вътрешнопартийните избори на „Да, България“ за определяне на реда на кандидатите за изборите за Европейски парламент на 9 юни.

Членовете на партията гласуваха в рамките на три дни чрез електронно приложение и по пощата за предпочитаните си кандидати. Вотът им определи подредбата в окончателните листи за евроизборите.

Кой е Стефан Тафров?

Стефан Тафров завършва журналистика, съосновател на СДС и в. “Демокрация“, външнополитически съветник на президента Желев, два пъти заместник-министър на външните работи в двете „сини“ правителства. Посланик на България в Италия, Великобритания, Франция и два пъти в ООН, включително по време на членството на страната ни в Съвета за сигурност на ООН.

Народен представител в 46-ото Народно събрание, заместник-председател на външнополитическата комисия и член на Комисията по европейските въпроси. Говори английски, френски, италиански, испански, полски и руски.

Ето и пълното класиране на кандидатите на ДБ:

  1. Стефан Тафров,          
  2. Алина Добрева,          
  3. Елисавета Белобрадова,      
  4. Димитър Димитров,          
  5. Силвия Атипова,         
  6. Богомил Георгиев,      
  7. Дилян Манолов,         
  8. Мирослав Дачев,         
  9. Живко Димов.

„Продължаваме промяната“ и коалицията „Демократична България“ ще се явят заедно на предстоящите европейски избори.

Водач в листата ще е Никола Минчев, а сред издигнатите от ПП ще бъдат Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Христо Петров, Деница Симеонова, Искрен Митев, Христо Даскалов.