Изкуството оживява на големия екран. С прожекции на открито започва единственият фестивал в Югоизточна Европа за документално кино - „Мастър ъф арт“.

Вдъхновяващи истории за изкуството, силни чувства и много настроение очакват зрителите на документалния кинофорум.  Първите от тях ще попаднат  в  "Прегръдката".

Снимка: btvnovinite.bg

Това е „български документален филм за изкуство. На Емил Христов и Калин Серапионов. Един късометражен, 30-минутен  филм за  създаването на една голяма, един тон тежка скулптура от едно крехко момиче - Ода Жон. Една крехка жена, която работи и твори в Германия и Франция, българска по произход“, разкрива артистичният директор на фестивала Найо Тицин.

Заглавията са над 65 и ще се състезават в 12 категории.  А петото издание на фестивала е под мотото – "Прегърни изкуството".

Прожекциите този четвъртък са на сцена на открито, а заради противоепидемичните мерки зрителите ще седят на дистанция един от друг.

Снимка: btvnovinite.bg

„Социалната дистанция ни кара да седим раздалечени хората един от друг, но няма вирус, който да ни накара да не можем да прегърнем изкуството“, смята Тицин.

Прожекциите ще продължат до 24 септември в София, Пловдив и Варна.