Валентин Котов беше един от студентите, които успяха да зададат въпрос на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов при среща в Пловдивския университет. Тогава той отправи критики към него и партията относно политическото им говорене.

В специалното студио на bTV за първия работен ден на новите депутати, Котов заяви, че е отишъл на срещата, защото се интересува от политическата обстановка в страната.

„Отидох, за да получа отговор на няколко конкретни въпроса, за съжаление, това не се случи. ИТН не си правят услуга като на конкретни въпроси започват да шикалкавят и да увъртат. Мисля, че те са си взели бележка и оттук нататък би следвало да сменят подхода“, добави студентът.

Николай Алгафари беше приет като член на ГЕРБ, след като беше кандидат за депутат от гражданската квота на партията. Той коментира първият работен ден на депутатите и призива на президента Румен Радев.

„Предполагам, че кампанията, която проведоха президентът и служебното правителство, най-вероятно се надяват правителството да не включва ГЕРБ, а те са абсолютно незаобиколим фактор, защото са толкова години във властта и могат да носят отговорност“, уточни Алгафари.

Според младия политик ГЕРБ са единствената партия, която дава възможност на неговите връстници да участват в изборите.