Стафилококова инфекция е причинила хранителното отравяне на 20-те работника, които в четвъртък вечерта бяха приети по спешност в инфекциозното отделение на пазарджишката болница. Това сочат данните от лабораторните изследвания на проби , взети от пациентите – потвърди за bTV директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Георгиева-Петрова.

Д-р Фани Георгиева-Петрова уточни, че състоянието на всички пострадали работници е добро и повечето от тях ще бъдат изписани от болничното заведение до края на деня. Под наблюдение ще останат пациентите с придружаващи заболявания.

Пострадалите работници постъпиха в болница след консумация на пиле с картофи по време на обедната почивка. Храната е била осигурена  и пакетирана от пловдивска кетърингова компания.

От Агенцията по храните заявиха, че все още лабораторните данни от взетите от храната проби не са готови и не могат на този етап да коментират дали става въпрос със сигурност за стафиликокова инфекция. Ако резултатите на  двете независими лабораторни изследвания съвпаднат, фирмата, осигурила, заразената храна, вероятно ще бъде санкционирана.