Намушканият в петък ученик в центъра на София е в стабилно състояние и без опасност за живота. За случая съобщиха тази сутрин родителите на 16-годишния Кристиан Вълков. Той беше настанен в „Пирогов“ с три прободни рани в областта на корема.

Престъплението е станало в петък следобед, след като група ученици се скарали с чужденци край закусвалня с дюнери срещу столичното 18. училище, потвърдиха от МВР.

След като двете групи се разделили, Кристиан и негов приятел били нападнати и бити, каза за bTV бащата на намушканото момче. Задържани са трима.

Обвинен и оставен в ареста е 17-годишен чужд гражданин, съобщиха от прокуратурата.

Единият от двамата му спътници, според бащата - е племенник на братята общественици - Нидал и Мажд Алгафари.

Мажд Алгафари каза за bTV, че роднината му е бил от страната на чужденците, но се е опитал да спре мъжа с ножа.

Към момента се изяснява как и защо е възникнала конфликтната ситуация.

“Догонват ги и започва ръкомахане с ножа по всички. Някои се разбягват, но синът ми и още един негов приятел не успяват. Наръган е в гърдите и корема. Тук вече е неописуема жестокост”, каза бащата на пострадалия ученик. 

„Към настоящия момент е задържано едно лице. Статутът му към настоящия момент е на бежанец. Призовавам някакви български граждани, които са станали случайни свидетели на събитията, да се обърнат към Софийска районна прокуратура“, заяви Георги Иванов, прокурор в Софийска районна прокуратура.