В стабилно и подобрено състояние е детето, което падна от втория етаж на жилищна кооперация в Пловдив, съобщават от Университетската болница „Св. Георги“, цитирана от „Фокус”.

Предвид подобрението в състоянието на детето, от лечебното заведение добавиха, че предстои то да бъде изведено от Интензивен сектор. 1-годишното дете получи тежка черепно-мозъчна травма след инцидента.

То само е отворило прозорец и се покатерило на него, докато родителите му спели, след което е паднало от над 4 метра височина. Детето е намерено от съседи, които веднага подали сигнал на телефон 112.

Във връзка с инцидента, Дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив се самосезира и незабавно посети детето в болницата, както и семейството. Родителите описват ситуацията като инцидент и оказват пълно съдействие на социалните работници с необходимата информация.

Изявили са желание и са подали заявление за психологическа подкрепа. В момента тече оценка на сигнала и работата на социалните служители по случая продължава. Води се досъдебно производство.