Нови полицейски акции срещу купуването на гласове в страната. Има и задържани.

Четирима души са арестувани при акции на полицията в Бургаско. В ромския квартал "Победа" и в Средец рано сутринта са претърсени частни домове, чиито обитатели се занимават с лихварска дейност, както и къща за бързи кредити.

Иззети са списъци с имена, големи суми пари и заложени златни накити и бижута. Според разследващите използваната схема е обещание за опрощаване на заем срещу глас за определена политическа сила.  

Полицейска акция рано тази сутрин се проведе и в ромския квартал "Селеметя" в Русе.

Униформени са влезли в дома на небезизвестния в ромските среди Йоско, за който се смята, че участва в схема за купуване на гласове.

„Съгласно взаимодействието, което имаме с окръжна и районна прокуратура, ще се прецени техният статус по-нататък. Сумата пари, която е задържана, не е изчислена още. От всички адреси, които са посетени и претърсени, са иззети различни парични суми като доказателства. Предстоят експертизи“, заяви ком. Явор Димитров, зам.-директор ОДМВР-Русе.

Акция имаше и във Варна, където също има задържани. Полицейските акции са с цел предотвратяване на схеми за купуване на гласове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!