Форумът за Западните Балкани на 17 май ще завърши с официална вечеря. Вечерята ще бъде съставена от само български продукти.
В кухнята на европредседателството шеф Борислав Паунов ще приготви вечерята за 40 високопоставени държавни глави.
Менюто съдържа трактовка на шопска салата, с розов домат, хубаво овче сирене, микро растения, традиционна „Снежанка”, декорирана с бейби репички и залята с песто от босилек.
Предястието е телешки кюфтенца, като месото е специално подбрано, с манатарки, както и чипс от 3 вида картофи, каза той.Основното е биволски стек с пащърнак и дива ябълка, пресен морков и сос от трюфели.
Десертът е ореховка с мус от ягоди и малини.Всички продукти са български и са от проверени био ферми.
Майстор готвачът, който е готвил за ФК „Барселона”, ФК „Челси” и кралски фамилии посочи, че например футболистите имат специално меню, а той храни съпътстващите гости. Певицата Шаде пък имала изисквания за плодове, ядки и вода.