Хиляди писма на малчугани от цялата страна са пристигнали в "Български пощи" за участие в конкурса "Най-красиво писмо до Дядо Коледа", каза за БТА Милена Тошева от националната пощенска служба.

Писмата са придружени с много рисунки, стихове и апликации, всички ще получат специален отговор от Добрия старец, а най-красивите и оригинални сред тях ще бъдат отличени с награди.

Превърналият се в традиционен детски конкурс продължава вече над 25 години, припомни Тошева и подчерта, че детските писма до Дядо Коледа по време на празниците се увеличават с всяка изминала година.

Снимка: БГНЕС

Само за софийското регионално управление, в което работи тя, пристигналите писма са над 4000. Те дори продължават да пристигат в пощенските станции, но за награди ще се борят само онези, които са с пощенско клеймо до 17 декември - крайната дата на конкурса.

"Всяко дете ще получи отговор. Като негов подател е посочен Дядо Коледа, Лапландия, Северен полярен кръг. За радост на децата писмата са цветни и на гланцирана хартия ", разказа още Милена Тошева.

Съдържанието на някои писма също е много интересно и в повечето случаи те са написани с детски почерк. Повечето малчугани пожелават най-вече здраве за себе си и своите семейства, уверявайки Добрия старец, че са слушали родителите си през цялата година и старателно са учили своите уроци, макар и понякога онлайн заради пандемията.

Не липсват и желанията за най-различни подаръци. Някои писма пък са придружени дори и с рекламни брошури с играчки на промоция, в улеснение на Дядо Коледа.

Снимка: БГНЕС

Има и много нетрадиционни желания, като например тест за бременност, което дете иска да даде на майка си, за да има свое братче или сестриче. Друго дете пък настоятелно моли Дядо Коледа да му прати снимка на елена Рудолф. Различни домашни любимци също са сред честите желания, които децата отправят в писмата си. Има и такива, написани на английски език.

В един от пликовете дори са открити пари, поставени от дете, с които той иска да помогне на свой връстник да получи подарък, ако родителите му нямат такава възможност. Радостни от състраданието на детето служителите върнали парите на семейството му чрез пощенски запис.

Една майка е отправила и специални благодарности към служителка на пощенска станция, помогнала на детето ѝ да изпрати само своето писмо до Дядо Коледа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!