До противоречия и спречкване между демонстранти и полиция се стигна на протеста с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев. До напрежението се е стигнало около 17:30 ч., когато част от недоволните граждани са поискали да проникнат в сградата на Съдебната палата.

Трети пореден ден сградата на Съдебната палата остава блокирана. Основното искане на протестиращите е едно – оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Освен импровизирания палатков лагер на бул. "Витоша", на всеки вход и изход на Съдебната палата има импровизирани контролно-пропускателни пунктове на граждани. Целта е да не се допуска Иван Гешев да стигне до работното си място, но главният прокурор не е в София.

На фона на протестите срещу Иван Гешев на посещение у нас пристигна главният еврорпокурор Лаура Кьовеши. Именно тя е станала причина за възникването на напрежение между протестиращи и полиция при Съдебната палата. Кьовеши е влязла в сградата и протестиращите граждани са поискали да се срещнат с нея, но не са били допуснати.