Делото срещу полицая, прегазил на пешеходна пътека 7-годишната Моника от Братаница, забуксува.

След няколко инстанции и присъда, която от ефективна стана условна, делото се върна там, откъдето започна в Окръжния съд в Пазарджик.

Близки на убитото дете се събраха на протест пред съда преди началото на делото.

Повече от две години, след като Блага и Марин загубиха дъщеричката си, пометена от служебната кола на вече бившия полицай Владимир Панайотов, присъда няма.

"Искаме ефективни присъди, затова се борим. Аз няма да си върна вече детето, но поне да се даде някакъв пример в България, че има справедливост, има ефективна присъда, защото масово хората затова се борят", каза Блага Стоименова.

"Нашата присъда е ясна с майката. Имаме снимки, дрешки, паметници, панделки у дома, седим си на масичката и си поплакваме", каза Марин Калоферов.

Защитата видя "смущаваща грешка" в обвинителния акт, свързана с момента на сблъсъка на автомобила с момиченцето и поиска делото да бъде върнато на прокуратурата.

"Все още не е ясно какво е било точно поведението на пострадалата върху пешеходната пътека, защото на едно място прокурора казва, че тя се е обърнала непосредствено преди удара, а на друго място се казва, че е спряла. Ние не разбираме дали се е спряла, или само се е обърнала", заяви Кирил Николов, адвокат на подсъдимия Владимир Панайотов.

Според съдията обаче обвинителният акт не съдържа противоречия, поради което отказа да го върне на прокуратурата. И даде възможност на защитата да обжалва решението му в седемдневен срок.