Вотът на недоверие е абсолютно безотговорно поведение – ще реагираме, ще го отхвърлим и ще подкрепим правителството. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков на пресконференция по повод намерението на социалистите да искат оставката на правителството заради провал в сферата на околната среда и водите.

Трета година колегите от БСП не се научиха какво е вот на недоверие, какъв е смисълът и, че не е пиар инструмент, който да играе ролята „всяко чудо за три дни“, заяви Биков и допълни: „Единствената мярка, която предлагат, е правителството да падне и след това, каквото сабя покаже“.

„Призовавам г-жа Нинова да се вгледа в кмета на Перник, който много ясно показа как се действа. Правителството и кметът не са далеч толкова словоохотливи за разлика от тези, които стоят на „Позитано“ и смятат, че може да се реши проблемът с няколко пресконференции“, каза още Биков.

Бившият екоминистър Ивелина Василева на свой ред отбеляза, че поведението на БСП „не е държавническо“ и подчерта, че през годините на този парламент „червените“ не са внесли едно предложение в сектор „Води, въздух и отпадъци“. За разлика от тях, ГЕРБ само за последната година били внесли 3 предложения за подобряване на въздуха, стана ясно от думите на депутата.