Споразумение от съда поиска дрогираният шофьор, който два пъти прегази жена в Самоков. Ако това се случи, 24-годишният Виктор Делигълъбов може да получи по-ниска присъда от предвидената в закона.

Споразумението бе поискано от адвоката на 24-годишния Виктор Делигълъбов, който миналата година блъсна служител на "Синята зона". Жената е със сериозни увреждания.

Ако бъде сключено споразумение законът предвижда между 3 и 10 години.

„Между 3 и 10 при споразумението е въпрос на договаряне, но това е идея, ако се осъществи, ако не - по общия ред ще си разпитваме свидетели и така, заяви Христо Ботев, адвокат на Виктор Делигълъбов.


Без споразумение присъдата може да бъде от 3 до 12 години. Потърпевшата Недялка Джикова и адвокатът й ще обсъдят предложението за споразумение. Днес тя не се яви в съда. От дома си заяви, че на този етап не е склонна на подобна стъпка.

„Защото ми е причинил много травми, много щети ми е нанесъл и той ме е направил буквално половин човек, няма и половин човек от това, което съм“, оплака се Недялка Джикова.

„Това е млад, незрял човек, емоционален, не оценява според мен последиците, които са настъпили в резултат на деянието“, каза Людмил Рангелов, адвокат на Недялка Джикова.

А мъжът, блъснал жената, обясни, че досега не е имал възможност да й се извини.

„Съжалявам за случилото се, ще си понеса последствията, за което“, каза той.


На 28 май съдът ще заседава отново по случая.