Сигналите за пострадали по време на протестите са над 50, плюс 30 фалшиви, съобщи  директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев.

38 човека са обслужени – както протестиращи, така и полицаи, уточни той. Един от тях е приет в токсикологията на ВМА с обгазяване, шестима са в „Пирогов“, шестима в ИСУЛ. Шестима души остават в болница, двама от тях са цивилни, а четирима са полицаи. 

„17 души сме обслужили на място и не са транспортирани. Има двама, за които е получен сигнал, но са избягали. Отделно има 6 задържани в трите районни управления - Трето, Първо и Пето“, посочи д-р Гелев. 

С цел бърза реакция два екипа стоят от двете страни на протестите, обясни той и посочи, че още 7 или 8 линейки са извозвали по време на напрежението.

„Няма намушкан полицай, не сме обслужвали такъв служител“, категоричен беше д-р Георги Гелев. 

В горещия ден има прекалено много хора които се нуждаят от спешна помощ, ангажирането на 7-8 екипа лишава гражданите от това, посочи още директорът на  ЦСМП-София. Той обясни, че се е наложило екип от протеста да се отзове на сигнал от летището за вероятен сърдечен инфаркт. Д-р Гелев призова да не се злоупотребява с екипите и да не се изпращат фалшиви сигнали.

„В МВР-болницата са прегледани 12 човека, от тях 4 са хоспитализарини. В „Пирогов“ – общо 8 човека, от тях трима полицаи са с изгаряне на роговицата, всички са освободени. В „Александровска“ и „Окръжна болница“ няма транспортирани пациенти. Данните са към 14.30 ч.“ , уточни директорът на столичната Регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.