Специализираната прокуратура е получила от ГДБОП материали, свързани със сигнали срещу депутата Делян Пеевски, потвърдиха обвинителите с позиция до медиите. По-рано днес „Сега“ писа, че проверка на ГДБОП е стигнала до извода, че има съмнения за извършени престъпления и депутатският имунитет на бившия медиен собственик и неуспял шеф на ДАНС трябва да бъде свален.

„Специализираната прокуратура се самосезира по изнесена на 05.01.2022 г. информация в електронното издание на в. „Капитал“ относно твърдения за извършено престъпление от народен представител, включен в списъка „Магнитски“, пишат от спецпрокуратурата, като посочват, че наблюдаващ прокурор е разпоредил на КПКОНПИ да извърши проверка, а след това към преписката са били присъединени два сходни сигнала от Гражданско движение „Боец“.

Така сигналите стигат до ГДБОП, където същинска проверка не е извършена, „предвид обстоятелството, че сигналите са насочени срещу лице, което е народен представител, съответно се ползва с имунитет“.

Така и материалите са изпратени по компетентност на Специализираната прокуратура.

„След приключване на проверката, с оглед високия медиен интерес, Специализираната прокуратура ще предостави допълнителна информация“, приключва съобщението.