„Много ми е тежко да говорим. С Драган се познаваме от малки и много сме пътували заедно по Европа. Той много обича природата, както и аз. И този път беше служебно по работа в Македония и искаше да остане за нова година там“.

Това коментира специално пред bTV Горан Бзенич, приятел на 55-годишният Драган Глишич е мъжът, чието тяло бе намерено в близост до тялото на издирвания Пламен Христов в един от улеите на връх Вихрен.

Горан Бзенич, приятел на Драган Глишич
Снимка: Редакторски екип

Горан Бзенич познава Драган Глишич от дете. Издирва го от дни, но от началото на годината телефонът на Драган вече е изключен. Горан разбира за инцидента в Пирин от новините в България.

„Отиде в Банско, в България. Там беше за Нова година и искаше да кара ски, навярно затова е бил по планините. На 1 януари му се обадих да му честитя новата година и той не вдигна, нямаше сигнал, което е обичайно за планините да няма сигнал. На другия ден пак нямаше сигнал и ми беше странно. От Виена ми се обадиха дали имам връзка с Драган, имат сигнал, че нещо лошо се е случило“.

Драган Глишич е сърбин, живее в Северна Македония, а във Виена е неговата майка - по тази линия и автомобилът му е с австрийски номера.

„Има семейство, има майка и сестра, които живеят в Тристаник. Сестра му учи в Белград, а майка му живее във Виена, разделена е вече от няколко години с мъжа си“, допълни Бзенич.

След като откриват тялото му в планината, близо до това на Пламен Христов, първоначално никой не знае кой е вторият загинал. Намират у него македонски динари, ключове от автомобил и от хотелска стая. Така Драган е разпознат от собственика на хотела, в който е отседнал.

Според Горан неговият приятел не познава Пламен Христов, няма и близки хора в България.

„Още никой не се е свързал с нас от България. Не знаем как може да вземем тялото. Международните процедури са сложни“, каза още Горан Бзенич.