Специализираната прокуратура е привлякла към наказателна отговорност Б. Б., обвинен за участие в ръководената от В.Б. организирана престъпна група за подкупи, длъжностни и други престъпления, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Според информацията на прокуратурата „на 10 октомври обвиняемият Б.Б. пристигна доброволно на Аерогара София с полет от Република Австрия. На столичното летище той бе задържан от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и конвоиран до арестно помещение“.

Става въпрос за съдружникът на Васил Божков - бизнесмена Борис Бекяров, който беше през февруари 2020 г. беше задържан на летището във Виена и през последни те 22 месеца беше в Австрия.

Този понеделник е проведен и първият разпит на задържания в присъствието на адвокат.

"Съобразявайки процесуалното поведение на Б.Б. и представените от него книжа екипът от наблюдаващи досъдебното производство прокурори  определи на обвиняемия мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 44 000лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок. На обвиняемия Б.Б. е взета и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на Република България“, съобщават от държавното обвинение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!