Спецакция във "Винпром Първенец". Полиция и митничари блокираха днес производствената база. Икономическа полиция проверява щателно документацията и дали на територията на предприятието има безакцизен алкохол.

Акцията е продължение на задържания вече във Варна камион с безакцизен алкохол, който имал логото на избата от Първенец. Разследващите проверяват дали става въпрос за фалшифициране на марка и винпромът край родопското село има съпричастност към извършеното престъпление.

Снимка: Емил Кацаров


Служители на Гранично полицейско управление – Варна заловиха по-рано днес половин тон алкохол без акцизен бандерол. Той е открит в микробус на "Винпром Първенец", който е спрян за проверка на пътя Варна – Бургас.

Полицаите откриват разфасовки от по 3 и 5 литра с надписи на производителя, в които съдържанието е различно от обявеното – вино. При проверка се оказало, че са пълни с ракия, уиски, водка и мента. В буса са открити и редовни стъклени бутилки със същите алкохолни питиета.

Прокурорът обясни, че предстои да се установи дали те са били мостри за пласмент на нелегалния алкохол и дали стоката идва от винпрома. По документи стоката била предназначена за варненска фирма. Задържани са шофьорът на буса, синът му и още един пътник – и тримата са от Първенец.