Специализирана полицейска операция се провежда на територията на село Галиче. Тя е започнала рано тази сутрин и е за противодействие на битовата престъпност, съобщават от МВР. Проверяват се лица с криминални прояви.

На място има засилено полицейско присъствие. Проверяват се и личните документи на шофьорите на автомобили, както и на пешеходци.

В Галиче пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов.

„Беше извършено много жестоко убийство. След такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението. Идеята е с кмета да предприемем мерки да се засили сигурността в селото“, каза министър Маринов.

„Тук сме, за да покажем, че има държава и тя си върши работата“, каза Гешев.

В 11 ч. ще бъде даден брифинг в Окръжната прокуратура във Враца, на който ще бъде оповестена информация за тежкото убийство на 18-годишната Андреа. В него ще участват Младен Маринов, Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков.

Припомняме, че преди няколко дни момичето бе убито по жесток начин в село Галиче. За убийството е задържан 17-годишен, който е криминално проявен. Той направи пълни самопризнания, след като бе задържан заедно с още двама души.