Прокуратурата и „Вътрешна сигурност” влязоха в благоевградската полиция. Обект на акцията е разследващ полицай, а поводът - връзки с лице от криминалния контингент.

Обиск имаше и в апартамента на бащата на Розалина Кьосева - шеф на „Охранителна полиция” в Благоевград. Органите работили по сигнала в продължение на около 3-4 месеца. Днес дойде и развръзката.

Снимка: btvnovinite.bg

Рано сутринта маскирани и прокурори влязоха в полицията. На работното си място бе задържана Кьосева.

„Акцията касае разследващ полицай от Областната дирекция на полицията в Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследването на конкретно лице”, обясни вътрешният министър Младен Маринов.

Снимка: btvnovinite.bg

По обяд пред изненадани жители на квартал „Еленово” акцията се повтори – този път в дома на бащата на Розалина Кьосева, който е шеф на „Охранителна полиция”.

След обиска полицейският шеф беше изведен без белезници.

Снимка: btvnovinite.bg

„На този етап се извършват процесуалните следствени действия. Едва след като те приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали е имал съпричастност към нейната дейност”, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Все още се уточнява обвинението, което ще й бъде повдигнато. Малко след 18.00 ч. Розалина Кьосева беше изведена от апартамента си в ж.к. „Еленово” и след преглед беше задържана. Очаква се прокуратурата да даде повече подробности за разследването.