Трима души са задържани в хода на специализирана полицейска операция на територията на пловдивския квартал „Столипиново“. От жилище на улица „Джебел“ са иззети 151 пакета „бонзай“, съобщават от ОД на МВР в Града под тепетата.

Служители на Шесто РУ в Пловдив задържаха 55-годишна жена дилър и двама мъже, които са подпомагали дейността ѝ, свързана с разфасоване и улична продажба на наркотици в квартал „Столипиново“.

Снимка: МВР

Извършителката на престъплението е популярна с прякора Мос и се занимава с криминална дейност по линия на наркоразпространението повече от 15 години, като за деянията си е задържана многократно.

Голяма част от семейството ѝ - 10 братя и сестри , също се занимава с наркоразпространение. В края на миналата година срещу нея е образувано досъдебно производство за осуетяване на полицейска проверка.

Последната ѝ ефективна присъда е от 2006 г., когато ѝ е наложено ефективно наказание от 6 години. След излежаване на присъдата, жената отново се върнала към незаконната търговия с наркотици.