Спецакция в столичния квартал „Манастирски ливади“ срещу крадци на коли. По информация на bTV 8 души са задържани.

Става дума за хора от групата на небезизвестния автокрадец Станислав Петков – Лъвицата. Самият той също е в ареста. Задържан е и приближеният до него Георги Воденичаов – Кико.

Първоначално от органите на реда е успял да се изплъзне Асен Колев – Хастара, но след кратко издирване той е заловен. В дома на неговата приятелка беше извършен обиск.

Полицията атакува домовете на автоджамбазите рано сутринта. Операцията изненада хората в столичния квартал „Манастирски ливади“, където живее приятелката на един от задържаните.

Според разследващи групата е специализирана в кражби на изключително скъпи коли. По информация на bTV освен Станислав Петков - Лъвицата, в ареста са още седем от съучастниците му, сред които и дясната му ръка - Георги Воденичаров - Кико. Шест часа след началото на акцията полицията го изведе от сградата напълно маскиран.

За Воденичаров това е пореден арест. През 2018 г. той отново попадна зад решетките след като беше засечен да краде в кола и удари три патрулки в опит да избяга от полицията.

Задържаните автоджамбази са заподозрени за кражби на десетки луксозни коли, а лидерът им - Станислав Петков, до момента не е осъждан.

От МВР и спецпрокуратурата отказаха коментар, но съобщиха, че са образували досъдебно производство по случая.

Акцията и обиските в домовете на автоджамбазите продължиха през целия ден.